Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Bernard te Boekhorst

Bernard te Boekhorst - Sportarts

Bernard te Boekhorst – Sportarts

Sinds 1991 loopt Bernard hard. Zijn interesse lag op de baan (800m, 1.500m en 5.000m) en de weg (10km t/m de marathon). Daarnaast heeft de sport ook altijd zijn professionele aandacht gehad en is hij uiteindelijk sportarts en (sport-)onderzoeker geworden  met speciale aandacht voor duursporters, patienten met hartfalen, de biomechanische efficiency van hardlopen en prestatief en blessurevrij hardlopen. Bernard werkt als sportarts bij Sport Medisch Adviescentrum Midden Nederland.

Mijn artikelen

Wil je wat vragen?

Wil jij meer weten van Bernard of hem een vraag stellen over zijn expertises?
Stuur via onderstaand formulier jouw vraag en hij zal proberen binnen een week antwoord te geven.

  Interessegebieden

  Mijn interesses liggen op het gebied van verbetering van hardloopprestaties door aanpak of preventie van hardloopblessures en optimalisatie van de fysieke mogelijkheden van het lichaam. Daarnaast ben ik geïnteresseerd in het verantwoord en op een optimale manier laten presteren van atleten met een chronische aandoening (hart/longen/intern gebied).

  Specialisatie

  Als sportarts ligt mijn expertise op het gebied van hardlopen, hardloopblessures, inspanningsfysiologie en cardiologie.

  Meer informatie op http://www.smamiddennederland.nl/profile/bernard/

  Professionele ervaring

  IK heb 2 studies gedaan, namelijk Medische Biologie en Geneeskunde. Daarna heb ik de medische specialisatie sportgeneeskunde voltooid en ben ik vervolgens gepromoveerd op het cardiologisch onderwerp “MRI of atherosclerosis”. Na enkele jaren als postdoctoraal onderzoeker te hebben gewerkt, ben ik sinds 2012 werkzaam als sportarts bij het Sport Medisch Adviescentrum Midden Nederland. Daarnaast houd ik mij bezig met onderzoek naar de biomechanische efficiency van hardlopen en prestatief en blessurevrij hardlopen.

  Meer informatie op http://www.smamiddennederland.nl/profile/bernard/

  Vaardigheden

  Naast sportgeneeskundige ervaring in een sportmedisch adviescentrum gericht op duursporters, heb ik ook veel cardiologische ervaring, vele jaren ervaring als onderzoeker op zowel cardiologisch als inspanningsfysiologisch gebied, en verzorg ik hardloopschema’s voor enkele hardlopers en -loopsters. Daarnaast ben ik zelf fanatiek hardloper (800m op de baan (1.54.74) tot en met de marathon (2u27m41s)).

  Meer informatie op http://www.smamiddennederland.nl/profile/bernard/

  Wat zijn klanten over hem zeggen?