Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Rob Veer

Rob Veer - Harlooptrainer

Rob Veer – Trainer

Rob Veer is trainer en coach sinds 1973. Het was lange tijd een uit de hand gelopen hobby die Rob naast zijn studie en later zijn baan als wiskundedocent en leerlingbegeleider in het middelbaar onderwijs invulde. In 2002 besloot hij om van het begeleiden van hardlopers en triatleten zijn beroep te maken. Hij combineert dit met free-lance werk voor onder andere Runner’s World en de Atletiekunie. “Ik ben trots op de resultaten van ‘mijn’ atleten: ze behaalden vele tientallen malen het podium op NK’s en kwalificeerden zich voor EK’s, WK’s en de Olympische Spelen. En ik vind het ook erg leuk om mijn kennis en ervaring in te zetten voor recreatieve en beginnende sporters.” aldus Rob. Sinds 2006 werkt hij veel vanuit Chaugey (Frankrijk) en begeleidt hij sporters vooral via internet en skype met trainingsschema’s, adviezen en coaching.

Mijn artikelen

Wil je wat vragen?

Wil jij meer weten van Rob of hem een vraag stellen over zijn expertises?
Stuur via onderstaand formulier jouw vraag en hij zal proberen binnen een week antwoord te geven.

  Interessegebieden

  Trainen en coachen vind ik twee uiterst interessante, deels overlappende werkvelden waarbinnen ik me met veel plezier en enthousiasme beweeg. Trainen heeft te maken met het doelgericht verleggen van de fysieke grenzen. Het is uitermate boeiend om mijn kennis en ervaring optimaal in te zetten voor de ambitieuze wedstrijdsporter. Coachen gaat over doelen stellen, motivatie, omgaan met tegenslag, concentratie, aandacht. Ik kan mijn ei vooral kwijt bij de competitief ingestelde sporter (die zich alsmaar wil verbeteren en op zoek gaat naar de fysieke en mentale grenzen). Echter ik haal ook veel voldoening uit het werken met meer recreatief ingestelde sporters (die op zoek zijn naar een prettige en gezonde invulling van een sportieve lifestyle).

  Meer informatie op www.robveer.com.

  Specialisatie

  In mijn leven als fanatieke baanatleet beoefende ik de tienkamp. Ik was niet uitgesproken goed in een onderdeel en vond het niet leuk om alles in een onderdeel te stoppen. Dus specialiseerde ik me in de breedte. Ook als trainer huldig ik nog altijd het principe van een brede ontwikkeling, omdat het begeleiden van sporters niet iets een-dimensionaals is. In de loop van de jaren heb ik gemerkt dat een aantal zaken me erg goed afgaan: het toewerken naar een wedstrijdpiek; het zoeken en vinden van een goede balans tussen trainingsbelasting enerzijds en belastbaarheid anderzijds en het terug op de rails krijgen van sporters die op een dood spoor zijn geraakt of op zoek zijn naar een nieuwe fase in hun sportieve leven.

  Meer informatie op www.robveer.com.

  Professionele ervaring

  Mijn trainersroots liggen bij de atletiekvereniging. Ik begon bij Avantri (Schoonhoven) en gaf daarna training bij AV Hermes en later AV Hellas (beide Utrecht). In de loop van de jaren vergaarden ‘mijn’ atleten vele nationale titels (o.a. cross-country, 10.000m, halve en hele marathon, duatlon en triatlon (OD en halve afstand) en survival). Ze stonden aan de start bij EK’s, WK’s en Olympische Spelen. Sinds 2002 ben ik onafhankelijk trainer en begeleid hardlopers en triatleten vooral op afstand. In die tijd ben ik ook begonnen met het schrijven van schema’s en artikelen voor Runner’s World. Ik schreef de ‘Marathon Scheurkalender’ en werk sinds 2015 als freelancer voor de Atletiekunie.

  Meer informatie op www.robveer.com.

  Vaardigheden

  Het opstellen van individuele, op maat gesneden trainingsschema’s voor hardlopers en triatleten; het begeleiden (meestal voor vele jaren) van zowel wedstrijdgerichte als recreatieve sporters; het schrijven van artikelen en verzorgen van presentaties en lezingen over een breed scala aan onderwerpen op het gebied van hardlopen en triathlon. Sinds het afsluiten van het opleidingstraject van de Atletiekunie (t/m de unit topsportcoaching), houd ik kennis up to date dankzij vakbladen en wetenschappelijke publicaties. Het is deze honger naar nieuwe kennis en de inspirerende samenwerking met de sporters die maken dat ik nog altijd met veel plezier en enthousiasme als trainer en coach door het leven ga.

  Meer informatie op www.robveer.com.

  Wat zijn klanten over hem zeggen?