Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Gunilla Boomsma

Gunilla Boomsma - Sportdiëtist

Gunilla Boomsma – Sportdiëtist

Gunilla Boomsma heeft een actief sportverleden als baanatlete en als selectielid van het Nederlands Team langlaufen. Momenteel is ze nog steeds actief met sporten. In de winter schaatsen, in de zomer fietsen en het hele jaar door hardlopen.

Gunilla is diëtist met als specialisatie sportdiëtetiek, en is inmiddels 11 jaar actief als zelfstandig sportdiëtist in Haarlem. Ze heeft ervaring in een breed scala van sporten; van beginnend hardloper tot professioneel hockeyer. Gunilla is tevens sportdiëtist binnen de KNZB afdeling synchroonzwemmen en bij de A-selectie van voetbalclub AZ.

Voor meer informatie ga naar www.boomsmasportdietist.nl

Mijn artikelen

Wil je wat vragen?

Wil jij meer weten van Gunilla of haar een vraag stellen over haar expertises?
Stuur via onderstaand formulier jouw vraag en zij zal proberen binnen een week antwoord te geven.

  Interessegebieden

  Ik vind het zo gaaf dat ik (top)sporters d.m.v. een persoonlijk uitgebalanceerde voeding naar een hoger niveau kan brengen. Een voorlichting over het belang van voeding bij sport is ook altijd een uitdaging. Bewustwording, kennis overbrengen via workshop zodat sporters zelf al een hoop kunnen verbeteren. Dan zie je weer hoe belangrijk een goede basisvoeding is voor een actief lijf!

  Specialisatie

  Momenteel ligt mijn passie bij het hardlopen op de weg, waarbij ik me meer richt op de 5 en 10 km. Uit eigen ervaring weet ik dus precies wat er op het gebied van voeding komt kijken als het gaat om het leveren van een topprestatie. De juiste sportvoeding is essentieel voor het optimaliseren van je prestaties en om te zorgen voor een beter herstel achteraf. Mijn ervaring als ex- topsporter gebruik ik veelvuldig in mijn werk als sportdiëtist.

  Professionele ervaring

  In 1998 heb ik mijn diploma Voeding & Diëtetiek behaald. Direct daarna heb ik de opleiding tot sportdiëtiste van het NOC*NSF succesvol afgerond. De interesse in voeding en sportvoeding in het bijzonder is ontstaan tijdens mijn tijd als topsporter. Ik heb 11 jaar lang deel uitgemaakt van de Nationale Langlaufselectie, waarin ik een aantal keer Nederlands Kampioen ben geworden en op verschillende World Cups ben uitgekomen. In 2005 ben ik mijn eigen praktijk begonnen “Boomsma Sportdietist”. Als specialist op het gebied van voeding en sportvoeding stel ik dagelijks persoonlijke adviezen samen, afgestemd op de situatie van de sporter.

  Vaardigheden

  Naast het begeleiden van sporters geef ik ook paramedische adviezen o.a. voedingsadviezen bij; te hoog cholesterol, maag-darmklachten, intoleranties/ allergieën, overgewicht, ondergewicht en hoge bloeddruk. Naast individuele adviezen houdt ik mij bezig met het geven van voedingsvoorlichting binnen ziekenhuizen, bedrijven, scholen en sportverenigingen.

  Wat haar klanten over haar zeggen?