Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Casper Dirks

Casper Dirks - Hardloper

Casper Dirks – Hardloper

Casper Dirks loopt al meer dan 30 jaar hard en is in het verleden diverse keren Nederlands (jeugd) kampioen geweest (800m en 1.500m) en Wereldkampioen bij de Masters (1.500m). Hij is als hardloper erg allround, naast de midden-afstand behoorde hij ook tot de Nederlandse top op de cross en heeft hij diverse marathons gelopen.

Daarnaast is hij als bewegingswetenschapper al bijna 20 jaar professioneel actief binnen de sport- en hardloopwereld.

Mijn artikelen

Wil je wat vragen?

Wil jij meer weten van Casper of hem een vraag stellen over zijn expertises?
Stuur via onderstaand formulier jouw vraag en hij zal proberen binnen een week antwoord te geven.

  Interessegebieden

  Als wedstrijdatleet ben ik vooral geïnteresseerd in de optimalisatie van hardloopprestaties. Niet alleen voor topatleten, maar ook voor andere prestatielopers en recreatieve lopers. Toewerken naar topvorm wordt volgens mij door vele factoren beïnvloed. Het gaat er om dat je de juiste balans van fysieke, psychische en sociale toestand hebt. Daarom vind ik een persoonsgerichte aanpak belangrijk.

  Specialisatie

  Zorgen dat hardlopen leuk blijft. Altijd op zoek naar variatie, nieuwe doelen en mogelijkheden om plezierig en blessurevrij te blijven hardlopen. Daarom als midden-afstandsatleet later ook marathons gaan lopen.

  Professionele ervaring

  Als bewegingswetenschapper ben ik multidisciplinair opgeleid en daarmee ben ik naast mijn interesses op het gebied van fysieke, psychologische en sociale ontwikkeling, ook hierin geschoold. Ik ben Unit Manager Sport bij VeiligheidNL, waar ik verantwoordelijk ben voor het voorkomen van sportblessures in Nederland.

  Vaardigheden

  Ik ben naast sportprofessional, vooral hardloper. Met mijn ervaring en enthousiasme wil ik anderen stimuleren; daarnaast zie ik mij als een verbinder en ben ik goed instaat om verschillende werelden bij elkaar te brengen. Dit kan op individueel niveau door bijvoorbeeld hardlopers te koppelen aan de juiste begeleiding en het juiste advies of door organisaties met elkaar te verbinden om tot optimalisatie te komen.

  Wat zijn klanten over hem zeggen?