Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Het alternatief voor hardlopen: aquajoggen

650 400 Casper Dirks

(Foto: lauftechnik.at)

Terugkijkend op de afgelopen 30 jaar ben ik gelukkig weinig geblesseerd geweest. Meteen maar even afkloppen. Toch heb ik weleens met de handen in het haar gezeten, omdat ik midden in het wedstrijdseizoen toch even niet kon lopen. Bijvoorbeeld door een verstuikte enkel of andere klachten waarbij herhaaldelijk grondcontact niet handig was. Op die momenten ging ik aquajoggen. De perfecte training waarbij je zonder grondcontact de loopbeweging behoorlijk goed kan uitvoeren.

Op zich is de training saai, omdat je nauwelijks vooruit komt en de baantjes in het zwembad geestdodend zijn. Echter door intervaltraining te doen is er de nodige variatie, wordt deze training toch behoorlijk intensief en heb je aan het eind ook nog eens het gevoel echt iets te hebben gedaan. Na 1 of 2 weken aquajoggen had ik daarnaast het gevoel niks gemist te hebben qua trainingsarbeid.

Je kan ook wekelijks aquajoggen als alternatieve training … gewoon voor de variatie en bijvoorbeeld als hersteltraining.

Deel dit artikel:
Auteur

Casper Dirks

Casper loopt al meer dan 30 jaar hard en is in het verleden diverse keren Nederlands (jeugd) kampioen geweest (800m en 1.500m) en Wereldkampioen bij de Masters (1.500m). Daarnaast is hij als bewegingswetenschapper al bijna 20 jaar professioneel actief binnen de sport- en hardloopwereld.

Alle artikelen van: Casper Dirks
1 reactie
  • Ed Weyand
    BEANTWOORD

    Hét beste alternatief voor hardlopen is……..STEPPEN! Maar dan wel op een step voor volwassenen met een groot voorwiel. Het is een echte duursport en levert het zelfde “feel good” gevoel op. Tegelijkertijd is steppen blessurevrij en train je bijna alle spiergroepen in je lichaam.

Laat een reactie achter

Jouw e-mail wordt niet gepubliceerd.