Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Hardloopster rekt bij bankje

Doe altijd een cooling-down

848 565 Casper Dirks
Sneller herstel

Wanneer je het hoofdprogramma hebt gedaan ga je als laatste onderdeel van je training een cooling-down doen om je lichaamstemperatuur weer te laten zakken en om de afvalstoffen beter af te voeren. Door het doen van een goede cooling-down zul je sneller herstellen van je hardlooptraining en sluit je de training ook echt af.

Warming-up maar dan andersom

De cooling-down lijkt een beetje op de warming-up, maar dan andersom. Je gaat rustig hardlopen en aan het eind wandel je een stukje uit in een redelijk tempo. Tot slot doe nog wat lichte rekoefeningen, zoek hierbij geen grenzen meer op.

Net als bij de warming-up is de cooling-down ook afhankelijk van verschillende situaties. Over het algemeen is vijf tot tien minuten voldoende, dit hangt vooral ook af van wat de intensiteit van de training is geweest. Echter vergeet dit onderdeel van de hardlooptraining niet, want zoals gezegd, heb je hier bij je volgende training profijt van.

Deel dit artikel:
Auteur

Casper Dirks

Casper loopt al meer dan 30 jaar hard en is in het verleden diverse keren Nederlands (jeugd) kampioen geweest (800m en 1.500m) en Wereldkampioen bij de Masters (1.500m). Daarnaast is hij als bewegingswetenschapper al bijna 20 jaar professioneel actief binnen de sport- en hardloopwereld.

Alle artikelen van: Casper Dirks

Laat een reactie achter

Jouw e-mail wordt niet gepubliceerd.