Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

hardlopen ochtendzon

Hardlopen saai? Echt niet!

1024 629 Casper Dirks

6 Tips om te voorkomen dat hardlopen saai wordt:

Vaak hoor ik dat mensen hardlopen saai vinden. Als je veel van hetzelfde doet dan kan ik mij dat voorstellen. Zelf probeer ik altijd zo veel mogelijk variatie in de mijn trainingen toe te voegen. Graag geef ik een paar tips om te zorgen dat hardlopen niet saai wordt.

1. Loop je vaste rondje een keer andersom … Je zal verbaasd zijn wat je dan allemaal voor nieuwe dingen ziet.

2. Loop met een doel, ga bijvoorbeeld hardlopend naar een winkel voor een klein boodschapje … Twee vliegen in 1 klap!

3. Voeg wat tempowisselingen toe in je duurkoop; lekker ontspannen in een iets hoger tempo dan je gewend bent tijdens de duurkoop en je training vliegt voorbij. Hou de intervallen kort, dan is het behapbaar en achteraf heb je een voldaan gevoel omdat in je duurkoop toch bijvoorbeeld 10 x een minuut tempo hebt gedaan.

4. Heb je een douche op je werk? Maak er gebruik van en doe af en toe een actieve lunchpauze, lekker even lopen en de omgeving verkennen van je werk.

5. Loop naar je werk toe, mocht de woon-werkafstand te groot zijn kan je ook een paar km voor je werk bijvoorbeeld uit de trein, bus of auto stappen en dan loop je het laatste stukje. Ook weer lekker doelgericht.

6. Spreek tot slot af met anderen, lekker even bijkletsen en ook dan vliegt je training voorbij.

Heb jij nog andere tips of suggesties? Laat hieronder je reactie achter…

Deel dit artikel:
Auteur

Casper Dirks

Casper loopt al meer dan 30 jaar hard en is in het verleden diverse keren Nederlands (jeugd) kampioen geweest (800m en 1.500m) en Wereldkampioen bij de Masters (1.500m). Daarnaast is hij als bewegingswetenschapper al bijna 20 jaar professioneel actief binnen de sport- en hardloopwereld.

Alle artikelen van: Casper Dirks

Laat een reactie achter

Jouw e-mail wordt niet gepubliceerd.